Leipzig cementerede fjerdepladsen efter opvisning

: Bold.dk | 2024-04-27 | 18:20:23
Hele artikel om Leipzig cementerede fjerdepladsen efter opvisning  findes på Bold.dk
RB Leipzig satte sig tungt på fjerdepladsen i Bundesligaen, da men besejrede Dortmund med 4-1.  Lørdag var der kamp om Champions League-pladserne i Tyskland, da RB Leipzig og Borussia Dortmund tørnede sammen.  Yussuf Poulsen var blevet sin skade kvit, og danskeren var derfor at finde på bænken for hjemmeholdet.  Leipzig lå forud for opgøret på den Champions League-givende fjerdeplads, mens Dortmund var blot to point efter på femtepladsen, der giver Europa League.  Dermed kunne en sejr hive Dortmund forbi Leipzig, mens en Leipzig-sejr ville skabe et hul på hele fem point forud for de sidste tre runder af Bundesligaen.  Det var dog udeholdet Dortmund, der fik den bedste start - og hvilken en af slagsen.  For efter 20 minutter modtog Jadon Sancho bolden på kanten af Leipzig-feltet efter en halvkikset clearing.  Sancho tog et par træk ind i banen, hvorefter han tæskede bolden i det lange hjørne uden chance for Peter Gulacsi.  Et formidabelt mål af Sancho, men glæden var kort i Dortmund-lejren.  For blot to minutter senere kom Lois Openda først på et indlæg, og så lå bolden bag Gregor Kobel. Dommeren fløjtede for offside, men efter et VAR-gennemsyn fik målet lov at stå.  Og fem minutter senere var det ved at gå helt galt i Dortmund-defensiven, da Salih Özcan og Dani Olmo tørnede sammen i feltet. Dommeren fløjtede for straffespark til RB Leipzig, men VAR var på spil igen - og så blev straffesparket annulleret.  En lettelse for Dortmund, der dog dummede sig kort før pausen.  For her kom Benjamin Sesko først på den retur, Gregor Kobel gav på et langskud.  Lyn-mål dræbte Dortmund-håb Et svært udgangspunkt for Dortmund, der var tvunget til en sejr, hvis man skulle sikre et godt Champions League-udgangspunkt.  Og blot et enkelt minut skulle der gå, før det så uhyre svært ud.  For her fik RB Leipzig sat en lynhurtig omstilling i gang, og efter flere flotte kombinationer kunne Mohamed Simakan bringe værterne på 3-1.  Herefter så det svært ud for Dortmund, der dog var tæt på efter 65 minutters spil, da Marco Reus fik headet et flot forsøg mod mål.  Peter Gulacsi diskede dog op med en verdensklasse redning, og stillingen forblev 3-1.  Faktisk var det Leipzig, der skulle få kampens næste mål, da Benjamin Henrichs fandt Cristoph Baumgartners dybdeløb med en perfekt aflevering.  Baumgartner tog et træk, hvorefter han sparkede bolden i det korte hjørne, og så stod den 4-1.  Mere blev det ikke til, og Yussuf Poulsen og co. tager dermed et stort skridt mod at sikre Champions League-deltagelse i næste sæson.  Dortmund derimod ser ud til at sikre femtepladsen, der normalvis ikke giver Champions League.  Det kan dog se væsentligt anderledes ud næste år, da meget skal gå galt, hvis ikke Tyskland får et femte hold med i Champions League. Derfor er Dortmund fortsat med i kampen om deltagelse i den fineste klubturnering.

: Bold.dk | 2024-04-27 | 18:20:23 | Sæt ind i Twitter | Sæt ind i Facebook

Kommenter » " Leipzig cementerede fjerdepladsen efter opvisning "

- Sætter overvejelser i gang

Haj-chok: Fundet midt på cykelsti - igen!

OpenAI afslører spritny søgemaskine på mandag: Vil den vippe Google af pinden?

Bornholmsk fiskeriforening nedlægger sig selv efter 141 år

Brandmænd er sendt på hospitalet efter tankvognsuheld under udrykning

Silkeborg triumfer og holder AGF i pokalmørket

»Man gør sit allerbedste og prøver bare at leve sit liv, og så gør ordene ondt og får mig til at indse, at jeg ald

Slut efter 141 år: Bornholmsk fiskeriforening nedlægger sig selv

Kinesisk netværk hjælper illegale guldgravere   Southgate accepterer pres: Vi kan vinde EM   OpenAI afslører spritny søgemaskine på mandag   Spanien åbnede med sejr i Danmarks EM-gruppe   Beboere flygter fra 63 af landets kommuner   »Det her er en højst usædvanlig hændelse«: Br   Politi anholder 17-årig vanvidsbilist efter b   Köln henter 38-årig som reserve for Schwäbe   I Thailand er coronasmitten helt ude af kontr   Beskyttet klit klippet ned, som var det en gr   LIVE: Forsigtig start i Brøndby   Debat: Trivselskommissionen er nødvendig